Je to dôležitá prísada vo viacerých krajinách Európy, ale často sa s ňou používa aj čínska kuchyňa. Vynikajúci na zahusťovanie omáčok, halušiek, krémových polievok, obohacujúcich mäsových plniek. Vyrábajú sa z neho dve známe ľudové jedlá, puliska a próza. Môžu ho konzumovať aj ľudia citliví na lepok.
Stojí za to pridať malé množstvo do chleba, ktorý bude mať z kukuričnej múky jemne sladkú, príjemnú chuť. Dá sa použiť aj na sladké koláče. Je potrebné dbať na to, aby bola kukuričná kaša čerstvá, pretože zatiaľ čo má sviežo sladkú chuť a príjemnú vôňu, stará kukuričná múka je ľahko horká.
Zloženie: kukuričná múka
Balenie: 1000 g
Priemerná nutričná hodnota v 100 g výrobku
energia 1457 kj / 347 kcal
tuk 3,1 g
nasýtené mastné kyseliny 0,4 g
uhľohydrát 70 g
cukry 0 g
bielkoviny 9,6 g
soľ 0,05 g
Nový komentár