Je bezlepkový a bez pšenice, takže ho môžu konzumovať ľudia citliví na lepok a je tiež ľahko stráviteľný a všestranný.
Zloženie:
múka z quinoa, múka z plantain, kurkuma, voda
Quinoa, tiež označovaná ako zlato Inkov, pochádza z Južnej Ameriky. Konzumovalo sa to už pred 8-9 tisíc rokmi a Inkovia ho považovali za posvätné jedlo a označovali ho ako Matku semien. Inckí bojovníci boli vďaka jadru quinoa veľmi vytrvalí a zo svojich bojových zranení sa zotavovali oveľa rýchlejšie, ako je priemer.
Quinoa je jedným z najvýživnejších zŕn s najviac minerálov a živín. Obsahuje množstvo dôležitých vitamínov: vitamíny B (B1, B2, B3), vitamíny C, E a ß-karotén. Medzi minerálmi je obzvlášť bohatý na horčík, vápnik, železo, draslík a fosfor a obsahuje aj zinok. Pomaly sa rozkladajúci zdroj uhľohydrátov s množstvom vlákniny. Má tiež alkalizačný účinok. Má vyšší obsah tuku ako obilniny, hlavne nenasýtené mastné kyseliny.
Obsahuje všetky esenciálne aminokyseliny. Veľmi pozoruhodný je obsah lyzínu, cystínu a metionínu. Jeho obsah bielkovín je 13,3-15,2%. Na porovnanie, obsah bielkovín v ryži je 7,4% a v pšenici 11,7%. Odporúča sa najmä vegetariánom a vegánom, je bezpečné ním nahradiť živočíšne bielkoviny.
Banánová šupka je tiež ideálnym zdrojom vlákniny pre tých, ktorí sú citliví na pšenicu. Pôsobí upokojujúco na citlivé črevá, ktoré môžu pšeničné vlákna poriadne zotrieť. Plášť semena plantain je úplne prirodzený a bezpečný. Ročne ho používajú stovky miliónov ľudí na celom svete. V tele sa neabsorbuje, nedráždi a nie je návykový, preto je vhodný na trvalé dlhodobé používanie.
Návrh prípravy:
Vložte požadované množstvo do vriacej vody, pridajte štipku soli a za občasného miešania varte 2-3 minúty, potom sceďte. Môžete ju konzumovať rovnako ako tradičné cestoviny.
Miesto pôvodu: Maďarsko
Zachováva svoju kvalitu: Do dátumu uvedeného na obale
Čistá hmotnosť: 200 g
Vegánsky výrobok: glutén, - obilniny, mlieko, vajcia, sója, kukurica, zemiaky, ryža, konzervačné látky a bez cholesterolu.
Môžu konzumovať:
Citlivé na múku, citlivé na vajíčka, citlivé na laktózu, citlivé na sóju
Priemerný obsah živín: (/ 100 g)
Energia: 1404,79 kJ / 333,58 Kcal
Sacharidy: 62,02 g, z toho 1,08 g cukru;
Bielkoviny: 14,31 g
Tuky: 3,14 g, z toho 0,57 g sú nasýtené mastné kyseliny;
Soľ: 0,03 g
Nový komentár