Zloženie: tapiokový škrob, bambusové vlákno, sezamová múka, múka z plantain, kokosová múka, sladká zemiaková múka, plnidlo (hydrogenuhličitan sodný), regulátor kyslosti (kyselina citrónová).
Dá sa z neho upiecť bezlepkový chlieb s obsahom uhľohydrátov -50%, bez kysnutia a kvasníc:
Prísady do chleba (na 435 gramov chleba):
200 g Chlebová múka bez lepku a bez sacharidov
4 g Saffi reformovaná himalájska soľ
35 g čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
20 g Safi Reform tekutý kokosový olej
4 M vajcia
75 g horúcej vody (ale nie horúcej!)
môžeme ďalej dochutiť sušeným korením, semienkami a cibuľou podľa chuti
približne. + 5 g múčnej zmesi na miesenie
Príprava: Vajcia, vodu, citrónovú šťavu, soľ a olej spracujte na špirálovitom drieku robota, potom pridajte múku a 1,5-2 minúty pracujte.
(Môžeme samozrejme pracovať aj ručne, ale hotový chlieb bude hutnejší a plochejší).
Cesto necháme 10 minút odpočívať. (Musíme získať mierne lepkavé cesto, ktoré sa po odpočinku spojí.)
Potom vymiesime na pomúčenej ploche a vytvarujeme z neho chlieb.
Vrch namažte olejom a podľa potreby nakrájajte ostrým nožom.
Pečte v predhriatej 200 stupňovej rúre 30 minút na programe zdola hore, potom na 180 stupňoch ďalších 30 minút (bez miešania!).
Z vyššie uvedeného receptu je možné vytvoriť 5 buchiet, croissantov, bagiet, ale doba pečenia sa skráti na 200 minút pri 200 stupňoch.
Nechajte vychladnúť na mriežke a potom nakrájajte.
Priemerné výživové hodnoty v 100 g múčnej zmesi:
Energia: 1281 kJ (306 kcal)
tuky: 2 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,7 g
uhľohydrát: 48,2 g
- z toho cukry: 1,4 g
vláknina: 30,4 g
bielkoviny: 8,4 g
soľ: 0,02 g
Neobsahuje pridaný cukor, ale obsahuje prirodzene sa vyskytujúce cukry.
Výrobok je bohatý na vlákninu. Z energetického obsahu 100g múčnej zmesi 243 kJ / 61 kcal energie, 1 ks. 90 kJ / 21 kcal energie pochádza z potravinovej vlákniny z energetického obsahu hotových žemlí (68 g).
Výrobok môže obsahovať sezamové semienka, horčičné semienka, zeler, orechy, siričitany! Bol vyrobený v našej samostatnej továrni na alergény.
Skladovanie: na suchom a chladnom mieste!
Nový komentár