Pre svoj silný protizápalový účinok sa odporúča pri zápaloch žalúdočnej sliznice, poraneniach slizníc spôsobených preťažením žalúdočnou kyselinou.
Sladké drievko je prísada do obľúbenej sladkosti detí, ktorá sa volá sladké drievko a bocce remienok. Používa sa tiež na farbenie hnedého piva a na prípravu bylinného čaju, ktorý stimuluje trávenie. Sladká chuť sladkého drievka pochádza z glycyrrhizínu a používa sa v potravinárskom a farmaceutickom priemysle ako látka zvyšujúca chuť.
Príprava čaju: 1 - 1,5 čajovej lyžičky koreňa na pohár zalejte vriacou vodou, nechajte 15 minút stáť, potom preceďte. Pre zachovanie množstva hlienu je vhodné koreň zaliať studenou vodou a povariť ho iba krátko. Vezmite si šálku čaju trikrát denne po jedle. Čas liečby 1-2 týždne. Vynikajúci liek na respiračné katary.
Nový komentár