Dôležitosť, účinok: Rovnako ako kuchynská soľ obsahuje hlavne chlorid sodný, ale obsahuje aj mnoho ďalších minerálov. Jeho farba je vďaka sulfidu železnatému a jeho zvláštna chuť a vôňa po zlúčeninách obsahujúcich síru.
Použitie: Vďaka svojej sírovej chuti je vynikajúci na nahradenie chuti vajec. Hodí sa k typickej juhoázijskej kuchyni, ako je raita, ale aj tofu a avokádo.
Zloženie: Himalájska čierna soľ (Kala Namak)
Obsah živín (v 100 g):
Energetická hodnota: 0 kJ / 0 kcal
Tuk: 0 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 0 g
- z toho cukor: 0 g
Rost: 0 g
Bielkoviny: 0 g
Soľ: 92,8 g
Uchovávajte na chladnom a suchom mieste!
Krajina pôvodu: Pakistan.
Nový komentár