Dôležitosť, účinky: Jablková vláknina obsahuje vo vode rozpustné aj nerozpustné vlákniny. Podporuje pohyby čriev, zvyšuje pocit sýtosti, vyživuje črevnú flóru a môže tiež pomôcť znížiť hladinu cholesterolu.
Použitie: Jablčné vlákno sa môže konzumovať samotné, zmiešať s tekutinou alebo pridať do potravín, ako sú kaše, pečivo, koláče.
Pre dospelých sa odporúča maximálne jedna vrchovatá polievková lyžica (asi 10 g) denne. Nezabudnite ani na príjem ťažkých tekutín!
Zloženie: jablková vláknina
Obsah živín (v 100 g):
Energetická hodnota: 405 kJ / 96 kcal
Tuk: 0,9 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 49 g z toho cukor: 10 g
Bielkoviny: 5 g, Vláknina: 60 g, Soľ: 0 g
Uchovávajte na chladnom a suchom mieste!
Krajina pôvodu: Nemecko
Nový komentár