Dôležitosť, účinky: Takmer polovicu energetického obsahu pivovarských kvasnicových vločiek poskytuje bielkovina, ktorá je kvalitná a obsahuje všetkých deväť esenciálnych aminokyselín. Obsahuje malé množstvo tuku a ešte menej cukru. Je obzvlášť bohatý na vitamíny skupiny B (najmä vitamín B12) a je potrebné zdôrazniť jeho obsah zinku a selénu.
Použitie: Pivné kvasnicové vločky sa používajú hlavne na dochucovanie. Samozrejme, vďaka svojej mierne pripomínajúcej chuti parmezánu sa dá široko použiť na výrobu cestovín, polievok, kaší, domáceho chleba a pečiva, sušienok, šalátov. Zmiešané so za studena lisovaným olejom a korením dostaneme vynikajúci krém, ktorý môžeme podávať s hriankami.
Zloženie: pivovarské kvasnice, jačmenný sladový extrakt
Obsah živín (v 100 g):
Energetická hodnota: 1345 kJ / 320 kcal
Tuk: 4,8 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 1,6 g
Sacharidy: 9 g z toho cukor: 9 g
Bielkoviny: 47 g
Soľ: 0,5 g
Uchovávajte na chladnom a suchom mieste!
Produkt je tiež balený v závode, ktorý spracováva aj sóju, lepok, zeler, horčicu a sezamové semienko.
Krajina pôvodu: Francúzsko.
Nový komentár