Dôležitosť, účinky: Múka zo zeleného banánu obsahuje hlavne odolný škrob, ktorý je odolný voči tráviacim enzýmom, takže môže slúžiť ako potravina pre črevné baktérie. Jeho glykemický index je nízky a nezvyšuje hladinu cukru v krvi rýchlo.
Múka zo zeleného banánu je bezlepková, takže ju môžu konzumovať tí, ktorí sú na ňu citliví.
Rovnako ako zrelé banány, aj zelená banánová múka je vynikajúcim zdrojom horčíka, zinku a fosforu.
Použitie: Vďaka vysokému obsahu škrobu stačí použiť v priemere o 25-30% menej múky zo zeleného banánu ako z pšeničnej múky. Takmer každý recept môže nahradiť lahodnú múku múkou zo zeleného banánu a nemusíte sa báť ani jeho chuti, pretože nemá banánovú príchuť, je skôr príjemná, trochu pripomína semennú múku.
Zloženie: zelená banánová múka
Obsah živín (v 100 g):
Energetická hodnota: 1545 kJ / 350 kcal
Tuk: 0,5 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 80,1 g z toho cukor: 0,8 g
Bielkoviny: 2,0 g, Soľ: 0,0 g
Uchovávajte na chladnom a suchom mieste!
Krajina pôvodu: Kolumbia
Nový komentár