Zloženie: pektín (E440) (z citrusovej kôry)
Dôležitosť, účinky: Pektín je odolný voči ľudskému tráveniu, nerozkladá sa a nevstrebáva sa v tenkom čreve, takže ho nemožno považovať za zdroj výživných látok. Ako vláknina podporuje trávenie, zvyšuje pocit sýtosti.
Použitie: Pektín sa väčšinou používa na konzervovanie ako zahusťovadlo. Umožňuje vám zahustiť lekvár alebo džem oveľa rýchlejšie za pár minút a je dokonca vynikajúci pre verzie bez cukru. Pektín neovplyvňuje chuť ovocia, hotový džem nebude mať nepríjemnú dochuť. Podľa toho, aké ovocie vyrábame a chceme mať džem alebo džem, je 80 g pektínu cca. Na konzervovanie ovocia stačí 10 - 12 kg. Počas varenia pred pridaním do ovocnej dužiny premiešajte cukor alebo sladidlo. Citrónová šťava zvyšuje hustotu pektínu a farba džemu bude tiež veľmi živá.
Obsah živín (v 100 g):
Energetická hodnota: 888 kJ / 212 kcal
Tuk: 0 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 50 g z toho cukor: 50 g
Bielkoviny: 3 g, Soľ: 7,5 g
Uchovávajte na chladnom a suchom mieste!
Krajina pôvodu: Nemecko
Nový komentár