Dôležitosť, účinky: Koreňová múka so šípkami má veľmi vysoký obsah škrobu, tiež neobsahuje takmer žiadne ďalšie živiny. Ľahko stráviteľné a bez lepku.
Použitie: Vďaka svojej vynikajúcej schopnosti viazať vodu je vynikajúcim zahusťovadlom a môže byť použitý pre sladké a slané jedlá, pretože sú chutné a bezfarebné. Okrem krémových polievok, omáčok a zeleniny je vhodný aj na vytvorenie vhodnej textúry ovocných omáčok a želé.
Pšeničnú múku môžeme nahradiť aj múkou zo šípok. Môže sa z neho vyrábať bezlepkový chlieb a pečivo, buď zmiešané s inými múkami alebo samotné.
Zloženie: šípka obyčajná (Maranta arundinacea)
Obsah živín (v 100 g):
Energetická hodnota: 1481 kJ / 348 kcal
Tuk: 0 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 86,9 g z toho cukor: 0,1 g
Bielkoviny: 0,2 g, Soľ: 0,07 g
Uchovávajte na chladnom a suchom mieste!
Krajina pôvodu: Brazília
Nový komentár