Dôležitosť, účinky: Ovsené vločky obsahujú menej škrobu a viac vlákniny, bielkovín a tukov ako iná obilná múka, čo zvyšuje hladinu cukru v krvi pomalšie a menej (nižší glykemický index). Z tohto dôvodu sa v prípade problémov s krvným cukrom odporúča jemnú múku nahradiť múkou ovsenou.
Ovsené vločky vďaka vysokému obsahu vlákniny pomáhajú predchádzať zápche a znižujú pravdepodobnosť vzniku rakoviny hrubého čreva. Vo vode rozpustné vlákniny nazývané beta-glukán hrajú dôležitú úlohu pri znižovaní hladiny cholesterolu v krvi.
Aj keď ovos a výrobky z neho neobsahujú lepok, často sa pestujú a spracúvajú spolu s pšenicou, ražou a jačmeňom, takže môžu byť ľahko kontaminované lepkom. Ak ste citliví na lepok, možno si budete chcieť kúpiť ovsené vločky s bezlepkovým štítkom.
Použitie: Vhodné na výrobu koláčov, palaciniek, sušienok, cesta na pizzu, koláčov, ale v prípade kysnutého cesta a chleba ho radšej zmiešame s inou múkou (múkou tvrdou), pretože samotná múka z ovsených vločiek sa nedá pripraviť ako sypká, pružná. cesto ako sme zvyknutí na pšeničnú múku. Môže sa tiež použiť na chlieb, zahustenie a mäsové guľky.
Zloženie: celozrnná ovsená múka
Obsah živín (v 100 g):
Energetická hodnota: 1545 kJ / 367 kcal
Tuk: 6,2 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 1 g
Sacharidy: 60,5 g z toho cukor: 1,2 g
Bielkoviny: 12,3 g, Soľ: 0,02 g
Uchovávajte na chladnom a suchom mieste!
Krajina pôvodu: Spojené kráľovstvo
Nový komentár