Je zaujímavé, že divé mandle vraj kapor zbožňuje.
Dôležitosť, účinky: Mandľová múka má veľmi vysoký obsah tukov a priaznivé zloženie mastných kyselín. Má tiež značný obsah vlákniny, z ktorej veľkú časť poskytuje odolný škrob.
Mandľová múka je ľahšie stráviteľná, preto sa odporúča aj tým, ktorí majú problémy s inými bezlepkovými múkami (napr. Kokosová múka).
Použitie: Mandľovú múku je možné použiť samostatne alebo zmiešanú s inými bezlepkovými múkami. Jeho mierne sladká, lieskovcovitá chuť nám umožňuje pripraviť naše koláče s menším obsahom cukru. Vegán je vďaka svojej chuti dobre harmonizovaný aj s hamburgerovými karbonátkami.
Možno použiť aj na chleba.
Zloženie: mleté ??mandle
Obsah živín (v 100 g):
Energetická hodnota: 2080 kJ / 497 kcal
Tuk: 24,9 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 5,0 g
Sacharidy: 63,6 g z toho cukor: 21,8 g
Bielkoviny: 4,6 g, Soľ: 0,05 g
Uchovávajte na chladnom a suchom mieste!
Krajina pôvodu: Španielsko
Nový komentár