Dôležitosť, účinky: Pšenica tvrdá sa líši od pšenice obyčajnej zložením sacharidov. Škrob v ňom sa rozkladá v tele pomalšie, takže jeho účinok na zvýšenie hladiny cukru v krvi je priaznivejší.
Obsah bielkovín je o niečo vyšší ako v hladkej pšenici, čo z neho robí pružnejšie cesto. Pšenica tvrdá obsahuje aj lepok, preto sa neodporúča ľuďom citlivým na lepok.
Jeho obsah vitamínov a minerálov je takmer rovnaký ako v pšenici obyčajnej. Jeho krásna žltkastá farba je daná betakaroténom.
Použitie: Dá sa z neho pripraviť skvelé cesto bez pridania vajec.
Zloženie: múka z tvrdej pšenice
Obsah živín (v 100 g):
Energetická hodnota: 1351 kJ / 319 kcal
Tuk: 1,98 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,4 g
Sacharidy: 61,88 g z toho cukor: 3,12 g
Bielkoviny: 13,31 g, Soľ: 0,03 g
Uchovávajte na chladnom a suchom mieste!
Produkt je tiež balený v závode, ktorý spracováva sóju, lepok, zeler, horčicu a sezamové semienko.
Krajina pôvodu: Maďarsko.
Nový komentár