Keď sa zahusťovadlo varí a pečie, škrob začne klíčiť pri 40 ° C, čo sa zastaví medzi 60 a 90 ° C.
Počas zhutňovania sa kukuričný škrob zmieša so studenou tekutinou a potom sa po malých častiach scedí do horúceho média, kým nezhustne.
Cesto na tortu si lepšie zachová svoju textúru, ak do nej vložíme škrob a bude obzvlášť ľahký a drobivý. Jedlý škrob v malom percente s múkou by mal byť vždy dôkladne premiešaný a preosiaty!
Aj keď to môže byť neuveriteľné, kukuričný škrob môže byť veľkou pomocou mimo kuchyne! Okrem iného je to vynikajúci čistič okien a kobercov, dá sa použiť aj na umývanie, ale jeho odmasťovací účinok je to, kvôli čomu sa oplatí nanášať ho, pretože zvládne aj najodolnejšiu a zaschnutú škvrnu od mastnoty. Po zmiešaní s vodou sa stáva krémovým, takže sa z neho dá veľmi dobre pripraviť brusivo. Vďaka hladkému povrchu zaručene nepoškriabe nábytok ani plynový sporák.
Domáce brúsivo: Pomaly vmiešajte trochu studenej vody do dvoch lyžíc kukuričného škrobu, aby ste dosiahli hladkú konzistenciu. Ak v ňom nie sú hrudky, postupne ho podlievajte horúcou vodou, takže začne takpovediac gélovať, tj bude mať drsnú konzistenciu
Zloženie: kukuričný škrob *
* = Z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Nie predželatínovaný škrob!
Energetická hodnota: 1484 kJ / 354 kcal
Tuk: <0,5 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: <0,1 g
Sacharidy: 87 g z toho cukor: 0 g
Vláknina: 0 g, Bielkoviny: <0,5 g, Soľ: <0,1 g
Referenčný príjem pre priemerného dospelého (8 400 kJ / 2 000 kcal).
Balené v prevádzke bez lepku a alergénov!
Krajina pôvodu: Rakúsko.
Nový komentár