Kokosová múka je vedľajším produktom pri výrobe kokosového mlieka, prakticky sušeného kokosového mäsa, ktoré je jemne mleté.
Dôležitosť, účinky: V porovnaní s inými múkami má kokosová múka nízky obsah sacharidov a vysoký obsah bielkovín, tukov a vlákniny, preto sa odporúča pre diabetikov a ľudí s nízkym obsahom sacharidov. Kokosová múka navyše neobsahuje lepok, takže tí, ktorí sú na ňu citliví, ju môžu konzumovať.
Z minerálov je významný horčík, ktorý však okrem iného obsahuje aj železo a selén.
Použitie: Kokosová múka môže byť široko používaná napríklad na výrobu koláčov, sušienok, chleba, ale pre tých, ktorí ju nepoužívali, stojí za to s nimi zaobchádzať opatrne, pretože kokosová múka môže spôsobiť prekvapenie.
Kokosová múka má obzvlášť dobrú schopnosť viazať vodu, tj. Veľmi malé množstvo tekutiny viaže oveľa väčšie množstvo tekutiny ako obvykle. Toto by sa malo brať do úvahy pri meraní tekutín a hotové výrobky budú tiež z rovnakého dôvodu mierne suchšie. Tomuto účinku je možné zabrániť použitím kokosovej múky zmiešanej s trochou múky zo semien.
Aby ste sa vyhli hrudkám, je vhodné kokosovú múku pred použitím poriadne preosiať.
Zloženie: kokosová múka *
* = Z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Obsah živín (v 100 g):
Energetická hodnota: 1313 kJ / 313 kcal
Tuk: 16,7 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 15,26 g
Sacharidy: 21,5 g z toho cukor: 15,5 g
Bielkoviny: 19,4 g
Soľ: 0,06 g
Uchovávajte na chladnom a suchom mieste!
Krajina pôvodu: Filipíny
Nový komentár