Pretože vyzerá podobne ako ryža a je veľmi ľahko vyrobiteľný, dá sa ľahko začleniť do vašej stravy. Strava je tak pestrejšia a zdravšia, napríklad keď sa namiesto bielej ryže alebo estragónu použije bulgur. Tiež hovorí, že mäkne za polovicu doby hnedej ryže.
Dôležitosť, účinky: Bulgur je bohatý na vlákninu, ktorá pomáha nielen tráveniu a zmierňuje ťažkosti so zápchou, ale je prospešná aj pri problémoch s cukrom alebo cholesterolom. Jeho glykemický index je nízky, preto sa odporúča aj pre diabetikov.
Z minerálov má vysoký obsah železa a je bohatý na vitamíny skupiny B.
Použitie: Dá sa pripraviť niekoľkými spôsobmi. Jednou z najjednoduchších verzií je zmiešať ju s korením, zalejeme dvojnásobným množstvom horúcej vody, potom ju prikryjete a necháte stáť 20 minút. Chutí intenzívnejšie, keď je vyprážaný do zlatista na troche oleja a potom vyliaty do vriacej vody a cca. Varíme do mäkka za 12-15 minút.
Zvyčajne sa konzumuje ako príloha ako náhrada ryže alebo estragónu, ale vynikajúci je iba s paradajkami a inou zeleninou. Pilaf bol pôvodne založený na bulharčine. Môže sa tiež jesť sladko, s čerstvým alebo sušeným ovocím.
Zloženie: tvrdá pšenica
Obsah živín (v 100 g):
Energetická hodnota: 1474 kJ / 349 kcal
Tuk: 1,8 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,26 g
Sacharidy: 65 g z toho cukor: 2,4 g
Bielkoviny: 11,9 g, Soľ: 0,02 g
Uchovávajte na chladnom a suchom mieste!
Produkt je tiež balený v závode, ktorý spracováva aj sóju, lepok, zeler, horčicu a sezamové semienko.
Krajina pôvodu: Turecko
Nový komentár