Dôležitosť, účinky: Vďaka obsahu vlákniny priaznivo ovplyvňuje hladinu cholesterolu a cukru v krvi. Spomaľuje vstrebávanie cukru v črevách a vyprázdňovanie žalúdka, znižuje pocit hladu a zvyšuje pocit sýtosti, takže pre tých, ktorí chcú schudnúť, sa oplatí jesť ako prílohu namiesto ryže ovos. . Tiež stojí za to zahrnúť do stravy diabetikov.
Pomáha tiež črevným funkciám a zmierňuje zápchu spôsobenú vláknami.
Výskum tiež uvádza priaznivé účinky v oblasti dermatológie, ako aj všeobecný protizápalový účinok.
Obsahuje vitamíny E, B1, B5 a B9, železo a horčík medzi vitamínmi a minerálmi. V porovnaní s inými zrnami má vysoký obsah bielkovín.
Neodporúča sa pre ľudí citlivých na lepok! Aj keď ovos neobsahuje lepok, často sa pestuje spolu s pšenicou, ražou, jačmeňom, takže môže byť ľahko kontaminovaný lepkom.
Použitie: Môže sa variť a jesť ako obloha alebo kaša so zeleninou, ovocím, sladkým alebo slaným. Dajú sa z neho pripraviť aj plnené rajnice. Doba varenia cca. 10-15 minút.
Zloženie: ovos *
* = Z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva HU-ÖKO-01
Skontroloval: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Obsah živín (v 100 g):
Energetická hodnota: 1551 kJ / 368 kcal
Tuk: 6,24 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,96 g
Sacharidy: 61,2 g z toho cukor: 1,3 g
Bielkoviny: 12,7 g
Soľ: 0,017 g
Uchovávajte na chladnom a suchom mieste!
Produkt je tiež balený v závode, ktorý spracováva aj sóju, lepok, zeler, horčicu a sezamové semienko.
Krajina pôvodu: Rakúsko.
Nový komentár