Panel používateľa

Naturmind Xylitol Brezový cukor 500g

Naturmind Xylitol Brezový cukor 500g

Hodnotenie produktu: Zatiaľ bez hodnotenia. Buďte prvý!

Vaše hodnotenie:

Bezlepku Diabeticky výrobok Bez laktózy

Xylitol alebo brezový cukor je cukrový alkohol, ktorý má sladiacu schopnosť podobnú trstinovému cukru, ale má energetický obsah iba ?. Prirodzene sa nachádza v niektorých druhoch ovocia, zeleniny, obilninách (kukurica) a brezovej kôre, z ktorých je možné ho extrahovať. V dnešnej dobe police v obchodoch väčšinou obsahujú xylitol extrahovaný z kukurice, takže ak chcete konzumovať brezu, prečítajte si etiketu produktu

5,83 € s DPH

EAN: 5999559311833

Dostupnosť: Skladom

Nedávajte psom xylitol ani z nich vyrobené jedlo, pretože by to u nich mohlo spôsobiť ťažkú ??otravu!

Výhody: Jeho energetický obsah je iba z dvoch tretín energetický obsah granulovaného cukru, ale jeho sladivosť je rovnaká, takže ak chcete znížiť svoj energetický príjem, možno budete chcieť prejsť na xylitol. Nezvyšuje hladinu cukru v krvi, pretože sa vstrebáva z črevného traktu iba vo veľmi zanedbateľnom množstve. Preto ho môžu konzumovať aj diabetici.

Ďalšou výhodou je, že v prípade potravín, kde záleží aj na objeme cukru, nielen na jeho sladkosti (napr. Piškóty), je vynikajúci.

Nespôsobuje zubný kaz, pretože baktérie v ústach ho nemôžu využiť.

Nevýhody: Môže spôsobiť nepríjemné nadúvanie brucha a hnačky. Aj tieto veľmi malé množstvá môžu u citlivých osôb spôsobiť tieto nežiaduce vedľajšie účinky, preto stojí za to zvykať si na telo pomaly. Neodporúča sa konzumovať viac ako 30 - 50 g denne.

Použitie: Xylitol dobre odoláva teplu. Granulovaný cukor môžete nahradiť v ktorejkoľvek potravine, opatrne však dávkujte, neprekračujte maximálnu dennú dávku (30 - 50 g).

Zloženie: xylitol (E967)

Obsah živín (v 100 g):
Energetická hodnota: 1004 kJ / 240 kcal
Tuk: 0 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g,
Sacharidy: 100 g z toho cukor: 0 g,
Vláknina: 0 g, Bielkoviny: 0 g, Soľ: 0 g

Uchovávajte na chladnom a suchom mieste!
Krajina pôvodu: Fínsko

Nový komentár

* (Povinné)

Prihlásenie