Nemá dochuť.
Výhody: Obsahuje zanedbateľné množstvo kalórií, nezvyšuje hladinu cukru v krvi, neovplyvňuje produkciu inzulínu, preto ho môžu konzumovať diabetici, rezistentní na inzulín a tí, ktorí chcú schudnúť. Nespôsobuje to zubný kaz.
Ďalšou výhodou je, že v prípade potravín, kde záleží aj na objeme cukru, nielen na jeho sladkosti (napr. Piškóty), je vynikajúci.
Nevýhody:
Zriedkavo sa môžu vyskytnúť nepríjemné brušné ťažkosti ako nadúvanie a nadmerná tvorba plynov. Ak sa ním osladia tekutiny alebo sa použije príliš veľa, môže sa tento účinok zosilniť.
Nad 160 ° C stráca svoju sladkú chuť.
Použitie: Nie je najlepšou voľbou na pečenie, pretože sa rozkladá pri 160 stupňoch a stráca svoju sladkú chuť. Opatrne ním oslaďte tekutiny.
Je potrebný vo väčších množstvách na dosiahnutie požadovanej sladkosti (asi jeden a pol násobné množstvo).
Zloženie: erytritol
Obsah živín (v 100 g):
Energetická hodnota: 0 kJ / 0 kcal
Tuk: 0 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 99,8 g
- z toho cukor: 0 g
- z toho polyol: 99,8 g
Rost: 0 g
Bielkoviny: 0 g
Soľ: 0 g
Uchovávajte na chladnom a suchom mieste
Krajina pôvodu: Čína
Nový komentár