Trstinový cukor sa získava zo šťavy v dužinatých stonkách rastliny, pri jej spracovaní sa nepoužívajú žiadne prísady. Pritom sa oddeľuje jemný kryštalický cukor a melasa (tento vedľajší produkt sa neskôr použije na výrobu rumu), ale niektoré z farbív zostávajú zachytené v kryštáloch cukru vďaka špeciálnej, príjemnej farbe cukru.
Trstinový cukor je chemicky rovnaká sacharóza (sacharid dvoch molekúl cukru) ako repný cukor, preto sa neodporúča pre tých, ktorí si musia dávať pozor na príjem cukru. Pretože je prírodný, neobsahuje nečistoty a umelé farbivá, je to lepšia voľba pre všetkých ostatných.
Jeho použitie je podobné ako pri repnom cukre, je možné ho použiť do jedál, nápojov, na pečenie, na varenie alebo do studených jedál. Chuť a aróma dodáva jedlu charakteristickejšiu, jemnejšiu a zvláštnejšiu arómu.
Zloženie: trstinový cukor
Nie z ekologického poľnohospodárstva.
Obsah živín (v 100 g):
Energia: 1700 kJ / 400 kcal
Tuk: 0 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 99g z toho cukor: 99g
Bielkoviny: 0 g
Soľ: 0g
Uchovávajte na chladnom a suchom mieste!
Krajina pôvodu: Maďarsko
Nový komentár