Biorganik Bio Svetlý trstinový cukor 1000g

Biorganik Bio Svetlý trstinový cukor 1000g

Hodnotenie produktu: Zatiaľ bez hodnotenia. Buďte prvý!

Vaše hodnotenie:

Trstina, z ktorej sa trstinový cukor vyrába, rastie v tropických a subtropických oblastiach. Je zaujímavé, že pri zbere sú stonky rastliny iba odrezané, nie vytrhnuté zo zeme, takže sa môže množiť a nemusí sa opätovne vysádzať, t. J. Obnoviteľný zdroj cukru. Vďaka tomu je výroba trstinového cukru nielen ekonomická, ale aj prospešná pre životné prostredie

4,39 € s DPH

EAN: 5999559311116

Dostupnosť: Skladom

Trstinový cukor sa získava zo šťavy v dužinatých stonkách rastliny, pri jej spracovaní sa nepoužívajú žiadne prísady. Pritom sa oddeľuje jemný kryštalický cukor a melasa (tento vedľajší produkt sa neskôr použije na výrobu rumu), ale niektoré z farbív zostávajú zachytené v kryštáloch cukru vďaka špeciálnej, príjemnej farbe cukru.

Organický trstinový cukor sa počas spracovania kryštalizuje iba raz, takže ide o najmenej rafinovanú formu trstinového cukru (okrem surového trstinového cukru).

Trstinový cukor je chemicky rovnaká sacharóza (sacharid dvoch molekúl cukru) ako repný cukor, preto sa neodporúča pre tých, ktorí si musia dávať pozor na príjem cukru. Pretože je prírodný, neobsahuje nečistoty a umelé farbivá, je to lepšia voľba pre všetkých ostatných.

Jeho použitie je podobné ako pri repnom cukre, je možné ho použiť do jedál, nápojov, na pečenie, na varenie alebo do studených jedál. Chuť a aróma dodáva jedlu charakteristickejšiu, jemnejšiu a zvláštnejšiu arómu. Obzvlášť sa oplatí nahradiť repný cukor trstinovým v jedlách, kde hrá dôležitú úlohu chuť cukru (napr. Pusinka, šľahačka, karamel).

Jeho dávkovanie sa nelíši od granulovaného cukru.

Zloženie: trstinový cukor *
* = Z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva


Obsah živín (v 100 g):
Energetická hodnota: 1700 kJ / 400 kcal
Tuk: 0 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 98 g z toho cukor: 98 g
Bielkoviny: 0 g Soľ: 0 g

Uchovávajte na chladnom a suchom mieste!
Krajina pôvodu: India.

Nový komentár

* (Povinné)

Prihlásenie