Kokosové hobliny sú vyrobené z kopry, zrelého, tvrdého, bieleho mäsa bohatého na vlákninu.
Dôležitosť, účinky
Kokos (na rozdiel od väčšiny ovocia) pozostáva predovšetkým z tukov a nie zo sacharidov. Jeho zloženie mastných kyselín pozostáva hlavne z nasýtených mastných kyselín, väčšinou však ide o takzvané mastné kyseliny so stredným reťazcom. Sú ľahko stráviteľné, môžeme z nich rýchlo získať energiu a nedráždia žlčník.
Kokos obsahuje významné množstvo vlákniny, ktorá pomáha tráveniu, a z jej minerálov je pozoruhodný obsah horčíka. Okrem toho obsahuje železo a vápnik, ale jeho obsah vitamínov nie je nijako zvlášť významný.
Použitie: Kokosové hobliny sa väčšinou používajú na výrobu koláčov, krémov, zmrzlín, ale dajú sa použiť aj ako dochucovadlo pre špeciálnejšie omáčky alebo šalátové dresingy.
Zloženie: kokosové hobliny *
* = Z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva HU-ÖKO-01
Skontroloval: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Obsah živín (v 100 g):
Energetická hodnota: 2761 kJ / 660 kcal,
Tuk: 63,3 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 54,8 g
Sacharidy: 6,4 g, z toho cukor: 6,4 g
Vláknina: 20g Bielkoviny: 6,2 g Soľ: 0,08 g
Skladovanie: Uchovávajte na chladnom a suchom mieste!
Krajina pôvodu: Srí Lanka
Balenie: 200 g
Nový komentár