Dôležitosť, účinky:
Sušené figy, podobne ako iné sušené ovocie, obsahujú hlavne sacharidy (cukor), málo bielkovín a zanedbateľné množstvo tuku. Jeho obsah vlákniny pomáha zmierňovať sťažnosti na zápchu. V porovnaní s ostatným ovocím je obsah vápniku významný. Antioxidanty na figách sú dôležité pre fungovanie všetkých našich buniek.
Jeho výživné látky sú účinné aj cez pokožku, masky, krémy, pleťové krémy je možné vyrábať zo surových alebo sušených fíg.
Použitie:
Sušené figy môžete jesť aj ako dezert alebo pochúťku, ale hodia sa aj do ovocného šalátu (najmä do zimného ovocného šalátu). Dezerty, plátky energie, müsli, ale môžu byť tiež prísadou do hlavných jedál alebo príloh.
Zloženie: figy *
* = Z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva HU-ÖKO-01
Skontroloval: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Obsah živín (v 100 g):
Energetická hodnota: 1041 kJ / 249 kcal
Tuk: 0,93 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,14 g
Sacharidy: 63,87 g
- z toho cukor: 47,92 g
Bielkoviny: 3,3 g
Soľ: 0,025 g
Uchovávajte na chladnom a suchom mieste!
Krajina pôvodu: Turecko.
Nový komentár