Dôležitosť, účinky:Energetický obsah datlí je väčšinou daný cukrom, ale obsahuje aj malé množstvo bielkovín a jeho obsah tuku je zanedbateľný. Obsahuje tiež niekoľko dôležitých vitamínov, antioxidantov a minerálov, ako aj pomerne značné množstvo vlákniny v porovnaní s iným ovocím.Vďaka obsahu cukru môžu byť datle užitočným a prirodzeným zdrojom energie napríklad pre športovcov alebo ťažkých fyzických pracovníkov, ktorí potrebujú viac energie ako je priemer. Ľudia so sladkými ústami, ktorí doteraz „hrešili“ s čokoládou, cukríkmi alebo sušienkami, môžu tiež chcieť prejsť na rande, pretože to môže do ich tela priniesť nielen prázdne kalórie, ale aj užitočné živiny.Vlákniny v ďatlách majú dobrý vplyv na trávenie. V prípade zápchy stojí za to žuť niekoľko očí.Použitie:Sušené datle sa dajú konzumovať aj samy o sebe, vynikajúca pochúťka. Ale dá sa použiť aj na pečenie a varenie, môže to byť surovina do šalátov, predjedál a hlavných jedál, omáčok, nielen na dezerty. Mnohé jedlá z Blízkeho východu sú bez toho nemysliteľné.Jesenný miešaný šalát sa dá ozvláštniť pár datlami do očí. Ak chcete potešenie ešte vylepšiť, pridajte trochu balzamikového octu, ktorý sa k sladkosti ďatle hodí veľmi dobre.V prípade dezertov pripravovaných s datľami znížte množstvo pridaného cukru kvôli sladkosti ovocia. V niektorých prípadoch môže byť cukor úplne vynechaný, pretože samotný dátum vám dá požadovanú sladkú chuť. Vďaka tomu sú pokrmy oveľa zdravšie a majú nižšiu energiu.Zloženie: dátum ** = Z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva HU-ÖKO-01Skontroloval: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.Obsah živín (v 100 g):Energetická hodnota: 1275 kJ / 305 kcalTuk: 0,5 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,1 gSacharidy: 69 g z toho cukor: 69 gBielkoviny: 2,5 g Soľ: 0,0075 gUchovávajte na chladnom a suchom mieste!Krajina pôvodu: Alžírsko.Organické a bez lepku
Nový komentár