Priaznivé účinky mandlí
Semená sú bohaté na vlákninu, vitamíny, minerálne soli a ďalšie chemikálie, ktoré majú priaznivý vplyv na naše zdravie. Jeho konzumácia chráni pred mnohými chorobami a dokonca aj pred rakovinou.
Čo je blanšírovanie?
Blanšírovanie je druh predvarenia, krátkodobej tepelnej úpravy. Jedlo sa najskôr dostane do horúcej vody, ale iba na veľmi krátky čas (1 - 2 minúty). Potom sa prevedie do ľadovo studenej vody, aby sa okamžite ochladilo. V prípade mandlí umožňuje táto úprava odstránenie vonkajšej hnedej šupky na semenách, pričom zostáva iba holá biela mandľová škrupina.
Hodnota obsahu (povinné údaje) na 100 gramov:
Energia: 628 kcal / 2593 kJ
Tuk: 56 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 4,5 g
Sacharidy: 4 g
- z toho cukry: 4 g
Bielkoviny: 21 g
Soľ: <0,1 g
Rost: 12 g
Nový komentár