Plne bezlepková múka s hodvábnou textúrou. Na pečenie sa zvyčajne zmieša s inými múkami. Ryžovú múku možno dobre použiť na krehké, drobivé cesto, ale dajú sa z nej pripraviť aj knedle, palacinky a krémová polievka. Je vynikajúci aj na sladké, môžeme ním zahustiť aj omáčky. Ryžové rezance sa vyrábajú aj z ryžovej múky, ktorá je bežnou ingredienciou čínskeho jedla.
Pridanie malého množstva do masla z ľanového semena je výnimočne drobivé, jemné a dodáva mu pocit „rozpustenia v ústach“. Vďaka tomu je kysnuté cesto plnšie a hustejšie. Ďalšou výhodou ryžovej múky je, že sa z nej dá pripraviť cesto bez vajec, aby sa z ryžovej múky dal pripraviť koláč pre ľudí s alergiou na vajcia alebo s vysokým obsahom cholesterolu.
Skladovanie: Uchovávajte na chladnom a suchom mieste.
Zloženie: Ryža
Výživová hodnota: 100 g
Energia: 1537 kJ / 366 kcal
Tuky: 1,4 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,5 g
Sacharidy: 80 g z toho cukor: 0 g
Bielkoviny 6 g
Soľ 0,05 g
Nový komentár