Jednozrnná pšenica obyčajná, ktorá sa datuje pred 12 000 rokmi, je prvým zrnom ľudstva, ktoré poskytuje základné zásoby potravy po tisícročia.
Má výnimočne vysoký obsah lepku, mikroelementov a esenciálnych aminokyselín, vysokú hladinu bielkovín, antioxidantov a luteínu, predchodcu vitamínu A.
Bežná pšenica je ľahšie stráviteľná ako moderné odrody pšenice.
Lepok v začiatkoch neobsahuje alfa-gliadín, takže môže byť vhodný pre ľudí s citlivosťou na lepok, avšak pred konzumáciou potravín z pšenice sa dôrazne odporúča vyhľadať lekársku pomoc.
Múka našich predkov pre modernú ženu v domácnosti.
Pred 12 000 rokmi človek objavil toto energeticky bohaté zrno, zomlel ho na kamene a vyrobil z neho kašu a potom chlieb.
Po celé tisícročia tento prastarý druh pšenice poskytoval ľudstvu základné zásoby potravy, ale s rozšírením priemyselného poľnohospodárstva z našich potravín zmizol.
Tvrdo sme pracovali na tom, aby sme tento nezaslúžene zabudnutý poklad opäť sprístupnili, a umožnili našej modernej spoločnosti prístup k jedinečne bohatému a žiarivému zrnu našich predkov.
Celozrnná múka obsahuje nielen dôležité esenciálne aminokyseliny a antioxidanty jadra, ale ponúka aj zásobu stopových prvkov a minerálov.
Dôrazne ho odporúčame na varenie, pečenie, krehké koláče, na prípravu maslových cesta a palaciniek.
Jedlo je nielen zdravé a ľahko stráviteľné, ale aj chutné.
Citlivosť na lepok? Paleolitická výživa?
Lepok v nižšom veku neobsahuje alfa gliadín, na rozdiel od dnešnej modernej pšenice. Preto je bezpečný pre väčšinu ľudí citlivých na lepok a nespôsobuje alergické reakcie.
Môže sa použiť na prevenciu rozvoja citlivosti na lepok.
Pretože každý človek je jedinečný, ak ste citliví na múku, najskôr si tvar vyskúšajte na malom množstve múky.
Priemerná výživová hodnota v 100 g výrobku:
Energia: 1470 kJ / 351 kcal
Bielkoviny: 15,8 g
Sacharidy: 61,4 g
Tuk: 2,6 g
Vláknina: 7,1 g
Zloženie:
bio celozrnná múka
Nový komentár