Najčistejšia forma pšenice.
Po celé tisícročia toto prastaré zrno poskytovalo ľudstvu základné zásoby potravy. Je iba veľmi vzdialeným príbuzným dnešnej pšenice.
Je základným prvkom vedomej výživy.
Dôrazne ho odporúčame na vyprážanie a varenie.
Na výrobu chleba, kysnutého cesta, krehkých koláčov, maslových cesta, palaciniek.
Jedlá vyrobené zo žltej pšeničnej múky sú ľahko stráviteľné a veľmi chutné.
Čo citlivosť na lepok?
Pretože sa toto prastaré zrno v mnohom líši od dnešnej pšenice, veľa ľudí sa zaoberá otázkou, či ho možno konzumovať v prípade citlivosti na lepok. Štúdia ukazuje, že hoci alakor nie je bezlepkové zrno, obsah lepku v genotypoch pšenice alakor je výrazne nižší ako v študovaných odrodách pšenice chleba. Štruktúru lepku v nižšom veku a jeho vplyv na ľudský organizmus však bude možné určiť až ďalším výskumom.
Skladovanie: Chráňte pred slnečným žiarením na suchom a chladnom mieste.
Zloženie: Organický mletý pšeničný prášok *
* = z ekologického poľnohospodárstva
Priemerná výživová hodnota 100 g:
Energia: 1556 kJ / 367 kcal
Tuk: 1,9 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,3 g
Sacharidy: 73 g
z toho cukor: 2,6 g
Vláknina: 2,5 g
Bielkoviny: 14 g
Soľ: 0,025 g
Nový komentár