Nasýtený tuk so stredným reťazcom, bez transmastných kyselín. Vynikajúca na pečenie. Je antibakteriálny vďaka svojmu takmer 50% obsahu kyseliny laurovej. Bez cholesterolu. 100% prírodný produkt bez prísad. Nevyžaduje chladenie ani po otvorení. Najlepší olej na vyprážanie s oxidačným bodom 198 ° C je najvyšší z rastlinných olejov. To znamená, že ani pri zahriatí neiniciuje škodlivé oxidačné procesy, tj. Abnormálne množenie buniek. Kokosový olej je z 92% zložený zo nasýtených mastných kyselín so stredným reťazcom. Hlavné zloženie mastných kyselín: cca. 50% kyselina laurová, kyselina myristová, kyselina palmitová, kyselina kaprylová, kyselina kaprínová, kyselina stearová. Názov kokosový tuk dostal meno podľa toho, že pod 24,5 ° C je jeho stav biela tuhá látka podobná tuku. Pri teplejších teplotách sa však stáva tekutým, čo vedie k priezračnému, priesvitnému kokosovému oleju. Mimoriadne odolný voči oxidácii vďaka svojej vysoko nasýtenej a veľmi stabilnej štruktúre. Môže sa používať samostatne pri vyprážaní alebo varení, ale jeho cena prevyšuje cenu tradičných rastlinných olejov.
Je vhodné ho používať zmiešaný s olivovým olejom tak, aby 30-50% zmesi tvoril kokosový olej. Počas pečenia je vhodné udržiavať teplotu pod 175 ° C.
Zloženie živín v 100 ml kokosového oleja: Energetický obsah: 3670 kj / 875 kcal, z toho 86 g nasýtených mastných kyselín, 6 g mononenasýtených a 3 g polynenasýtených.
Nový komentár