Glycín je prírodná aminokyselina, ktorá sa nachádza vo veľkom množstve v kolagéne. Pre svoju sladkú chuť je vhodný aj na sladenie jedál / nápojov. Tepelne odolný, takže ho možno použiť do koláčov a teplých nápojov. Jeho sladkosť je približne rovnaká ako u normálneho kryštálového cukru.
Odporúčanie k konzumácii: Pred zaspaním rozpustite 1 vrchovatú čajovú lyžičku v 1-2dl vlažnej tekutiny (napr. Vody) a pomaly popíjajte alebo cmúľajte bez vody. Odporúča sa tiež konzumovať malé množstvo (1 čajová lyžička alebo 1 mokka lyžica) po jedle, ak naše jedlo neobsahovalo proteíny kolagénového typu. Glycín konzumovaný po jedle teda pomáha vyvážiť podiel aminokyselín spotrebovaných v strave. Môže byť zmiešaný s kávou alebo akoukoľvek tekutinou, môže byť tiež pečený do koláčov. Má príjemnú sladkú chuť bez pachuti (ak si však prášok vezmeme priamo do úst, je takmer nepríjemne sladký).
Nový komentár