Panel používateľa

Mester és Major Jablkový pektín s inulin 500ml

Mester és Major Jablkový pektín s inulin 500ml

NOVINKA

Koncentrát obsahuje dva druhy prírodných prebiotík:Almapektín - vo vode rozpustná fermentovateľná vláknina.Inulín - rezistentný sacharid, ktorý vyživuje symbiotickú anaeróbnu bakteriálnu flóru hrubého čreva.

9,83 € s DPH

EAN: 5999860512059

Almapektín s inulínom
V posledných rokoch sa vo vede o výžive udomácnil pojem "funkčné potraviny".

Funkčné potraviny sú potraviny, ktoré po prijatí do ľudského tela pozitívne ovplyvňujú ľudské zdravie tým, že znižujú riziko určitých ochorení.

S jablčným pektínom inulínom - funkčnou potravinou - sa "zosobášili" dve potravinové zložky. Obe sú dôležitým predpokladom pre "zdravie čriev". Zdravie čriev závisí od stavu črevnej sliznice a kvality baktérií žijúcich v črevách, ktoré môžu vytvárať alebo narúšať homeostázu a harmóniu v celom tele.
rovnováhu a spôsobuje ochorenia.

Tvrdenie o pektíne hovorí, že 10 g pektínu denne
ako súčasť každodennej stravy má priaznivý vplyv na zdravie.
Pektín pomáha udržiavať normálnu hladinu cholesterolu v krvi a má priaznivý vplyv na mikrobióm.

Príjem 12 g inulínu denne zvýšením frekvencie vyprázdňovania
prispieva k normálnej funkcii čriev.
Priaznivé účinky sa dosahujú pri konzumácii 100 ml denne.
Ak sa denne požije dostatočné množstvo - aspoň 40-50 g - vo vode
príjem rozpustnej fermentovateľnej vlákniny, stačí 50 ml denne.
jablčného pektínu.

Jablčný pektín aj inulín sú prebiotiká, ktoré sú odolné voči
tráviace enzýmy a prechádzajú tak do neporušenej formy
do čreva, kde stimulujú rast prospešných baktérií v črevnej flóre.
a zároveň potláča rast škodlivých baktérií
baktérie v čreve.
Úloha pektínu a inulínu v zdraví čriev:

Vláknina zohráva dôležitú úlohu pri udržiavaní zdravia a znížený príjem vlákniny sa spája s vyšším výskytom západných ochorení, porúch črevnej imunity. Vzájomná interakcia a spolupráca medzi imunitným systémom a črevnou flórou zabezpečuje ochranu nášho tela pred škodlivými látkami, ktoré sa nevyhnutne dostanú do tráviaceho traktu.

Je veľmi dôležité, aby mal náš mikrobióm s dobrým zložením každý deň prístup k živinám, ktoré potrebuje. Tieto živiny, pektín a inulín, pomáhajú udržiavať zdravé epitelové bunky tenkého čreva (enterocyty) a epitelové bunky hrubého čreva (kolonocyty), ktoré správne plnia svoje fyziologické funkcie, udržiavať dobre zložený mikrobióm a chrániť organizmus pred škodlivými gramnegatívnymi baktériami a hubami produkujúcimi toxíny nazývané LPS
a toxíny. Dobré (eubiotické) baktérie zabezpečujú ochranu, priepustnosť a rovnováhu črevnej sliznice. V posledných rokoch sa čoraz viac dozvedáme o význame zdravého mikrobiómu pre fungovanie celého tela.

Imunitný systém tráviaceho traktu sa často označuje ako GALT (gut-associated lymphoid tissue). Približne 70 % imunitného systému sa nachádza v tráviacom trakte. GALT sa skladá z niekoľkých typov lymfatického tkaniva, ktoré produkuje a ukladá imunitné bunky, ktoré útočia na patogény.

Pektín a inulín sú dve najcennejšie vlákniny. Pektín ako najlepšia vo vode rozpustná fermentovateľná vláknina a inulín ako rezistentný sacharid zohrávajú dôležitú úlohu pri vyrovnávaní stavu črevnej imunity. Fermentovateľná vláknina prispieva k črevnej obrane, zabraňuje vzniku ochorení a pomáha črevnej sliznici fungovať ako imunitná bariéra. Imunitný strážca ľudského tela. Sliznica a epitelové bunky čreva zabraňujú prenikaniu nežiaducich molekúl a patogénov do lymfatického a krvného obehu tým, že sa dostanú pod lamina propria.

Zápalové ochorenie čriev (IBD), ulcerózna kolitída (UC) a Crohnova choroba (CD) sú chronické a opakujúce sa zápalové ochorenia črevného traktu. Príznaky ako hnačka, kŕče v bruchu, úbytok hmotnosti, únava, anémia a mimočrevné príznaky (vrátane rôznych zápalových ochorení kože, artritídy) majú veľký vplyv na kvalitu života.

Výskyt UC a CD sa za posledných 50 rokov celosvetovo zvýšil, najmä v rozvojových a západných krajinách. Chronické a opakujúce sa zápalové ochorenia čriev sú výsledkom komplexnej interakcie medzi imunologickými, mikrobiálnymi a environmentálnymi faktormi, čo z vývoja špecifickej liečby robí dôležitú úlohu. Terapia je dôležitá
črevnej dysfunkcie a porúch imunitného systému
ako sú autoimunitné a zápalové ochorenia vrátane Crohnovej choroby a ulceróznej kolitídy. Zlepšenie funkcie čriev zvýšením spotreby vlákniny môže byť účinnou stratégiou prevencie západných imunitných ochorení.

Výživové údaje v 100 g
Sušina 20 g
Energia 107 kJ / 25 kcal
Tuk 0,2 g
 -z toho nasýtené 0 g
sacharidy 9,6 g
 -z toho inulín 9,1 g
Bielkoviny 0,2 g
Vláknina 9,4 g
-z toho pektín 9,4 g
Soľ 0 g

Odporúčaná denná dávka pre ľudí s črevnými problémami a tehotné ženy je 10 cl, pre tých, ktorí si dávajú pozor na príjem vlákniny a na prevenciu črevných problémov 5 cl. Aj pre deti 5-10 cl denne.

Konzumácia prípravku nie je náhradou za užívanie

Nový komentár

Kontrolný kód

i

* (Povinné)

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Prihlásenie