Keď vyrábame kašu, nepridávame do pohánky žiadne prísady ani z nej nič neberieme, takže akákoľvek hodnota, ktorá sa v pohánke nachádza v jej prírodnej forme, je tiež v kaši. Cereálie bohaté na vlákninu, vitamíny a minerály teda môžete jesť nielen ako prílohu, ale aj na raňajky!
Príprava: Zalejte dvojnásobným množstvom horúcej vody alebo rastlinného mlieka a nechajte stáť 5-10 minút. Môžeme ju jesť sladko alebo slano podľa chuti, dochutiť ju karobovým práškom, škoricou, ovocím, zeleninou.
Možno použiť aj na zhutnenie.
Zloženie: pohánka
Obsah živín (v 100 g):
Energetická hodnota: 1563 kJ / 370 kcal
Tuk: 2,6 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,6 g
Sacharidy: 70 g z toho cukor: 0,6 g
Vláknina: 4,9 g, Bielkoviny: 14 g, Soľ: <0,01 g
Uchovávajte na chladnom a suchom mieste!
Krajina pôvodu: Česká republika
Nový komentár