Význam, účinky: Ovsené vločky obsahujú menej škrobu a viac vlákniny, bielkovín a tukov ako iná obilná múka, čo zvyšuje hladinu cukru v krvi pomalšie a menej (má nižší glykemický index). Z tohto dôvodu sa odporúča pri problémoch s glykémiou nahradiť jemnú múku ovsenými vločkami.
Vďaka vysokému obsahu vlákniny pomáhajú ovsené vločky predchádzať zápche a znižujú riziko vzniku rakoviny hrubého čreva a vo vode rozpustná vláknina zvaná beta-glukán hrá dôležitú úlohu pri znižovaní hladiny cholesterolu v krvi.
Aj keď ovos a výrobky z neho neobsahujú lepok, často sa pestujú a spracovávajú spolu s pšenicou, ražou a jačmeňom, takže môžu byť ľahko kontaminované lepkom. Ak ste citliví na lepok, možno budete chcieť kúpiť ovsené vločky s nálepkou bez lepku.
Použitie: Vhodné na prípravu koláčov, palaciniek, sušienok, cesta na pizzu, koláče, ale v prípade kysnutého cesta a chleba zmiešajte s inou múkou (tvrdá múka), pretože samotná múka z ovsených vločiek sa nedá pripraviť také sypké, pružné cesto, ako sme zvyknutí. s pšeničnou múkou. Dá sa použiť aj na obaľovanie, zahusťovanie a sekanú.
Zloženie: ovsené vločky
Obsah živín (v 100 g):
Energetická hodnota: 1545 kJ / 367 kcal
Tuk: 6,2 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 1,0 g
Sacharidy: 60,5 g
- z toho cukry: 1,2 g
Bielkoviny: 12,3 g
Soľ: 0,02 g
Uchovávajte na chladnom a suchom mieste!
Krajina pôvodu: Spojené kráľovstvo.
Hmotnosť: 500g
Nový komentár